KUN JE ETSPASTA OOK KLEUREN, ZODAT HET GEKLEURD OP HET GLAS KOMT?
Nee, het is niet mogelijk de glasetspasta te kleuren. De glasetspasta tast eigenlijk de bovenste laag van het glas aan en vormt geen verflaagje.

KUN JE GLASETSPASTA GEBRUIKEN OP ALLE SOORTEN GLAS?
Je kunt de glasetspasta op bijna alle glassoorten gebruiken. Ook op gekleurd glas zoals bv wijnflessen, kun je supermooie ontwerpen maken. De pasta werkt echter niet op sommige soorten hittebestendig glas, zoals Pyrex. Dit glas heeft een speciale chemische behandeling ondergaan. Ook glas met een plastic coating kan niet geetst worden. Dit kunnen bv gekleurde waxinelichtjes zijn. Je ziet het folie eindigen aan de onderkant van het glas.  Ets werkt op glas en niet op kunststof!

KUN JE DE GLASETSPASTA GEWOON UIT DE POT GEBRUIKEN?
Nee, dit kun je beter niet doen. Het verkort de houdbaarheid van de pasta.  Roer de pasta goed door voor je het gaat gebruiken. Neem daarna een klein beetje uit de pot op bv een schoteltje en werk daarmee verder.

ER ZITTEN KLONTJES IN DE POT, IS DAT ERG?
Nee, dit is normaal. Het zijn kristallen die altijd in de pasta zitten en minder worden door de pasta goed door te roeren voor gebruik.

HOE KAN IK MIJN GEREEDSCHAP HET BESTE SCHOONMAKEN?
De glasetspasta van Armour is op waterbasis. Je kunt je gereedschap daarom gewoon met water reinigen.

HOE WEET IK ZEKER DAT IK OVERAL VOLDOENDE ETS HEB GEBRUIKT?
HIer is een handig trucje voor; je kunt je voorwerp tegen het licht houden. Je ziet dan licht plekjes waar minder ets zit. Soms zijn dit ook luchtbelletjes. Je kunt daar nog wat meer pasta smeren maar in ieder geval even vegen met je penseel. 

ER STAAN ZOVEEL LEUKE PRODUCTEN  OP DE SITE, HEB IK DIE ALLEMAAL NODIG?
Eigenlijk is dat nu juist zo leuk aan glasetsen, je hebt heel weinig nodig! Met glasetspasta, sjablonen een kwastje en een glazen voorwerp kun je direct aan de slag. Wanneer je wat langer etst, zul je zien dat het leuk is meer verschillende sjablonen te hebben. 

IK WIL GRAAG DAT HET EFFECT WITTER WORD, DAT ZIE IK OOK BIJ JULLIE VOORBEELDEN. 
Het wit effect wordt groter als de oppervlakte die je etst ook groter is.  Een fijn bloemetjes sjabloon zal dus minder wit lijken dan een groot uitgesneden bloem. 

IS DE GLASETSPASTA HERBUIKBAAR?
In theorie is iedere glasetspasta herbruikbaar maar de kracht neemt af waardoor egaal etsen niet meer mogelijk is, daarom raden we dit af. Glasetspasta die vaak herbuikbaar is is zeer agressief en alleen geschikt voor gebruik in Speciale ruimten. (fabrieken) Denk bv aan douchewanden met grote oppervlakten. 

HET GEETSTE OPPERVLAK IS NIET HELEMAAL EGAAL, HOE KOMT DAT?
De Armour ets is geschikt voor particulier gebruik en daarom niet voor grotere oppervlaktes. Hoe zuiverder het glas is, hoe beter dat gaat maar denk van te voren goed na als je bv oppervlaktes van enkele centimeters wil bewerken.  Ets voor grotere oppervlaktes moet in een speciale geisoleerde en geventileerde ruimte verwerkt worden met speciale kleding. Heel wat anders dus!

IK MERK ER NIETS VAN WANNEER ER EEN BEETJE GLASETSPASTA OP MIJN VINGERS KOMT, KAN DIT KWAAD?
De glasetspasta heeft een chemische samenstelling en het is daarom belangrijk de instructies goed door te lezen voor gebruik! Contact met de huid moet je ten alle tijden vermijden. De gebruiksaanwijzing wordt altijd meegeleverd met de pot maar is ook gratis te downloaden via deze site.

© 2011 - 2023 more is more | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel